Okulumuzda 1 Gün

ANAOKULUMUZDA GÜNLÜK İŞLEYİŞ

Anaokulumuz güne sabah 08.00’de başlar, akşam 17.15’de günü bitirir. Bu saatler bir öğrencinin okulda kalması için oluşturulan maksimum saatlerdir. En verimli eğitim-öğretim süresi sabah 08.30 ile 16.00 saatleri arasındadır. Bu saatler dışında oluşturulan saatler çalışan anne-babalar içindir.

Öğrencilerimiz sabah 08.00’de okulumuza gelmeye başlarlar.

Saat 08.30’da ki kahvaltıya kadar isteyen öğrenci ilgi duyduğu mateyalle çalışır.

İsteyen öğrencimiz ise öğretmeni nezaretinde oluşturulan sohbet grubundaki konuşmalara katılır. Öğrencilerimiz günün bu ilk oturumunda düşündüklerini serbestçe ifade etme fırsatını bulurlar. Bu bazen belirli bir konudur, bazen bir rüya, bir anı ya da bir sonbahar yaprağıdır.

08.30 ile 09.30 saatleri arasında geleneksel ve doğal olan; bal-tereyağ-peynir-yumurta-domates-salatalık- zeytin-süt/meyve çayı vb seçenekleri olan açık büfeden kahvaltılarını keyifle yaparlar.

09.00’dan 12.00’ye kadar olan sürede ise Montessori Döngüsü başlar. 3-6 yaş grubunun birlikte çalıştığı bu saatlerde öğrencilerimiz;

* istedikleri materyalle

* istedikleri süre

* uygun buldukları mekanda

*kendi seçtikleri arkadaşlarıyla çalışırlar.

Bu sırada öğretmenler çocukların yardımına hazırdır ya da bireysel plana uygun olarak bir öğrenci ile çalışmak için fırsat kollamaktadır. Öğrencilerin çalışmaları eğitimciler tarafından teker teker kontrol edilir. Hatalar onların dikkati çekilmeksizin uygun bir zamanda düzeltilir, bir üst aşamaya geçmek için çocuğun hazır olup olmadığı not edilir.

12.00 – 13.00 saatleri ise; okul aşçımız tarafından aylık olarak planlanan yemek listesi doğrultusunda, tamamen hijyen bir ortamda günlük ve taze olarak hazırlanan öğle yemeği  zamanıdır.

Bir montessori öğrencisinin masanın hazırlanma sürecinde  yer alması mümkünken bazen de temizlik bölümünde yer alması da mümkündür

13:00 – 14:30 arası öğleden sonra etkinliklere geçiş zamanıdır. Bu zaman ilimi, fen ve doğa  deneyleri, kozmik eğitim, ritim, sanatsal faaliyetler, dramalar, bahçe zamanı gibi etkinliklere ayrılmıştır

14:30-15:00 arası saatlerde toparlanma, gün sonu sohbeti,yoga, hikaye ve şarkılar zamanıdır.

15.00-15.30 saat aralığında ise yine okul aşçımız tarafından yapılan, sımsıcak poğaçalar, simitler veya keklerin saatidir.

15,45’de ise servis çocuklarının servise binme hazırlıkları başlar. 16.00’da servislerimizin hareket etmesinden sonra ise okulumuzda kalan çocuklarımızın en geç Tarabya şubemizde 18.00’de Uskumruköy şubemizde 17.15' de anne-babalarının gelmelerine kadar olan ek programları başlar. Bu saatte çocuklar gerek grup oyunları, gerek sanatsal çalışmalar, gerekse materyal ile çalışarak günü tamamlar.

ÇOCUKLARIMIZ  ANAOKULUMUZDA; GÜÇLÜKLER KARŞISINDA KAÇMAYI DEĞİL, ONUN  ÜSTESİNDEN GELMEYİ ÖĞRENİRLER…